Company logo
Experience image 1
Experience image 2
Experience image 3
Weekendtur Gastromioen Øst - på egen hånd

På “Gastrominoen Øst” kører I den første halvdel af Gastrominoen, Den østlige del af Gastrominoen kan udover de mange spændende smagsoplevelser og natur også byde på meget historisk. Hele 4 slotte og Esrum kloster.

Fokus her er også bæredygtighed, lokale oplevelser og de dygtige, passionerede ildsjæle, som driver de steder I besøger undervejs. Vi vil give jer indblik i hvor kort afstanden er fra jord til bord, hvor mange små lokale producenter af høj standard der er og hvilke helt fabelagtige og unikke steder, der findes i Nordsjælland.

Turen starter og slutter på Hillerød Station og I kan også her selv vælge om I vil have cyklerne udleveret i ved stationen eller ved vores hyggelige café på Kultorvet i København.

Jeres bagage bliver transporteret mellem jeres overnatningssteder, og I skal simpelthen blot fokusere på at nyde de mange oplevelser vi har planlagt til jer – ligesom der naturligvis er plads til spontane stops og forfriskende badeture undervejs.

Undervejs overnatter I på Danmarks måske smukkest beliggende vandrehjem med egen strand og udsigt til Kronborg og i glamping-telt i fredelige omgivelser tæt på skov og sø.


Turens program

I møder os enten i Hillerød eller i København hvor I får udleveret cykler, kort og vi gennemgår jeres rute for de kommende dage. I tager enten cyklen med i toget, eller kører direkte fra Hillerød nord på op i Gribskov og tager hul på nogle oplevelsesrige dage i den smukke Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Fredag eftermiddag byder på de første 10 km gennem Gribskov inden I rammer Kagerup. Her ligger Thornæs destilleri, som fremstiller gin og whisky. Efter en rundvisning i det smukke destilleri skal I selvfølgelig også smage deres produkter.

Fra destilleriet kan I kigge over den lille sø Solbjerg Engsø til Haldbjerg Naturcampus. Der skal I tilbringe resten af aftenen og natten. I vil få jeres eget lavutelt, hvor der er gjort klar til jer og redt op i feltsenge med rigtige dyner og puder. Til middag får I udleveret en lækker måltidskurv med råvarer fra forskellige lokale gårde. Måltidet er forberedt og skal bare grilles også er det klar.

Lørdag morgen får I serveret lækker morgenmad med friskbagte surdejsboller, hjemmelavet marmelade, kaffe fra det lokale risteri og lokal most. Efter det solide morgenmåltid forsætter I gennem Gribskov til Esrum sø, hvor I møder det charmerende traktørsted Fændrikhus. Perfekt stop til en formiddagskaffe med udsigt over Esrum sø.

Derefter følger I søbredden inden I kommer til Esrum kloster, hvor I har tid til at gå på eventyr, inden der er frokost på Møllecaféen. Alt er lavet fra bunden og en del kommer fra klosterets egen have.

Efter frokost passerer I det første slot, som er det privatejede Havreholm Slot og videre gennem Klosterris op til Kysten ved Hornbæk. I Hornbæk står den selvfølge på is og en badetur.

Dagens sidste stykke er den fantastiske kyststrækning gennem Hornbæk plantage, forbi Hammermøllen inden man på højderyggen over Helsingør, bliver ramt af den storslåede udsigt af Kronborg med Sverige i baggrunden.

Overnatning i Helsingør er på nok Danmarks bedste beliggende vandrehjem, hvor røgeriet står for en lækker middag.

Søndagens første stop er blot en kort cykeltur fra det smukke vandrehjem. I skal nemlig blot køre til Kronborg Slot. Her skal I nyde en kop friskbrygget kaffe hos det charmerende og tophyggelige Strandvejs Risteriet på Kronborg Slot, der er drevet to ildsjæle og kaffeelskere, Mille og Peter.

Om formiddag der tid til at udforske Kronborg inden i kører i ad den smukke kystvej syd på til Krogerup ved Humlebæk. I kan også vælge at køre direkte efter kaffen og tage en tur på Luciana inden i stopper på Krogerup.

Krogerup er en avlsgård hvor Årstiderne i dag holder til og det er her i den hyggelige gårdhave at i indtager jeres frokost.

Lige på den anden side af gården møder i vinmarkerne fra Kelleris Vingård. Vingården er ikke åben for offentlig, men længere nede af gaden bor Mats, der er sydafrikansk vinbonde. Han vil tage jer på opdagelse i Kelleris vine og selvfølgelig også præsenterer lidt vin fra Sydafrika.

Fra Mats går turen nu mod Fredensborg, hvor I cykler forbi Fredensborg Slot, og her anbefaler vi virkelig en gåtur i Fredensborg Slotspark, da den bare er utrolig smuk. Dagens sidste stop er atter et kaffestop ved det yndige Sørup Is og Kaffestue på kanten af Esrum Sø.

Fra Esrum Sø går cykelturen retur til Hillerød, hvor Gastrominoens tur startede og også slutter. I kan enten afleverer cyklerne her eller ved vores café i København.

Hvad er inkluderet?

Alle vores ture er "all inclusive"

Cykler: vælg mellem dansk designet gravelcykel eller dansk el-cykel

Bagagetransport: din bagage transporteres i elbil mellem overnatningsstederne

Gastro-stops: alle smagninger og rundvisninger på turen

Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

Cover image
Om Tours Gastrominoen ApS

EN KULINARISK OG LOKAL OPLEVELSESREJSE PÅ MIKRONIVEAU MED FOKUS PÅ GASTRONOMI  OG GRØNNE OPLEVELSER. MASSER AF BEVÆGELSE, ENKEL LUKSUS OG NÆRVÆR MED NATUREN - PÅ TO HJUL. 

Gastrominoen er bæredygtigrejseform, der byder påen perlerækkeaf oplevelser - alt imens I cyklerigennem skov, marker, og langsstranden. Gastrominoener for os, der elsker det simple, men gode. Unikkeoplevelser med hjerte og nerve, masseraf natur og frisk luft, og hvor det gælder om at nyde pauserne. Det er slow travel - på den danske måde.

Tours Gastrominoen ApSKagerupbyvej 20B3200 Helsinge
info@gastrominoen.dk31136015
© 2024 Tours Gastrominoen ApS
Fra 4.995 kr./person
Company logo
Fra 4.995 kr./person